Ben jij de zorgprofessional die écht iets wil betekenen voor kinderen met pittige gedragsproblemen?
https://www.eenvakapart.nl
Een gezinshuis, wat is dat?
In een gezinshuis woont een kind in het gezin van een professioneel opvoeder; de gezinshuisouder. In het gezinshuis is sprake van een zo gewoon mogelijk gezinsleven. De gezinshuisouder wordt ondersteund door een vast team. Samen geven zij op methodische wijze vorm aan de hulpverleningsdoelen van ieder kind. De gezinshuisouder als vaste basis en de kleinschaligheid maken een gezinshuis tot de plek waar kinderen (die al heel veel hebben meegemaakt) kunnen herstellen en zich kunnen ontwikkelen.
Wat doe je als gezinshuisouder?
Gezinshuisouder zijn is geen gewone baan in de zorg. Je draagt zorg, eventueel samen met je partner, voor 1 tot 4 kinderen/jongeren. Je bent 24 uur per dag verantwoordelijk voor de opvoeding en begeleiding van kinderen met complexe problematiek, waarbij de nadruk ligt op observeren, begeleiden en stimuleren. Je werkt aan de verbetering van het gedrag van de jeugdigen, zoals het stimuleren van sociale vaardigheden. Hierbij werk je samen met het netwerk van het kind en onderhoudt je contacten met bijvoorbeeld de biologische ouders, familie, scholen en andere instanties.
Hoeveel kinderen kan ik opvangen en wat is hun achtergrond?
De kinderen hebben pittige gedragsproblemen. De leeftijd van deze kinderen kan liggen tussen de 0 en 18 jaar. Je kunt 1 tot maximaal 4 kinderen opvangen in je eigen huis.
Krijg ik als gezinshuisouder ondersteuning?
Zeker! Je wordt ondersteund door een kernteam dat bestaat uit een gedragswetenschapper, ambulant hulpverlener en een pedagogisch medewerker. Samen met de gedragswetenschapper geef je vorm aan het hulpverleningsplan voor het kind. Het contact met het netwerk van het kind is erg belangrijk, samen met de ambulant hulpverlener zorg je ervoor dat dit zo sterk mogelijk is. De pedagogisch medewerker ondersteunt jou in het dagelijkse werk bij de opvoeding. Mocht je daarnaast behoefte hebben aan extra ondersteuning is dat altijd mogelijk!
Hoe is de balans tussen werk en privé?
Omdat je in jouw eigen huis werkt, lopen werk en privé door elkaar. Dit houdt in dat de werktijden niet standaard zijn en dat het opnemen en opvoeden van een gezinshuiskind effect heeft op de gezinssituatie.
Sta jij positief in het leven en denk je in oplossingen?
Je benadert kinderen op een positieve, evenwichtige en consequente wijze. Je bent in staat je in te leven in wat een kind voelt en meemaakt. Je stemt je professioneel handelen af op de zorgvraag van ieder kind. Je toont daarbij respect voor de eigenheid en autonomie van ieder kind. Het is van belang dat je beschikt over:
Heb je in je eigen woning onvoldoende ruimte voor deze baan? Het is ook mogelijk om als Gezinshuisouder te werken op een locatie van Jeugdformaat.
Wat is belangrijk voor deze bijzondere baan?
Wij bieden jou een baan waar geen dag hetzelfde is.
Verder heb je recht op:
Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag is een voorwaarde voor je aanstelling. Ook voor je eventuele partner en (eigen) inwonende kinderen van 18 jaar of ouder.
Een online competentieanalyse maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.
Interesse in deze vacature?
Ga naar www.eenvakapart.nl en laat je gegevens achter!