Binnen Jeugdformaat zijn we op zoek naar jeugdzorgwerkers D/pedagogisch medewerkers die aan de slag willen binnen onze logeerhuizen. We kennen verschillende soorten logeerhuizen met ieder een andere focus en sfeer. We hebben de zoektocht naar nieuwe collega's samengevoegd tot een algemene vacature voor al onze logeerhuizen. Wat spreekt jou het meeste aan?
In een logeerhuis verblijven 8 tot 10 jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Deze jongeren kunnen om verschillende redenen (tijdelijk) niet thuis wonen. In een logeerhuis vangen wij deze jongeren op en helpen wij hen op allerlei verschillende gebieden. Bij Jeugdformaat kennen we verschillende soorten logeerhuizen± regulier, intensief, LVb intensief, 16+, aanleun en hat-woningen.
Daarnaast hebben we crisisplaatsingen, reguliere plaatsingen en dagelijks 3 noodbedden buiten kantoortijden.
Alle jongeren in een logeerhuis hebben hun eigen verhaal, waarbij vaak sprake is van complexe (systeem) problematiek. Dit vraagt om maatwerk, een individuele aanpak en een nauwe samenwerking met het gezin van herkomst, het netwerk, de aanmelder, externe professionals en met interne collega's. Er wordt op elk logeerhuis samengewerkt in de driehoek jeugdzorgwerker D, ambulant hulpverlener en gedragswetenschapper.
Jij richt je op de persoonlijke begeleiding de sfeer op de groep en waar mogelijk in de thuissituatie. De ambulant hulpverlener is de regiehouder van het traject en de gedragswetenschapper is overstijgend betrokken op de inhoud.
Je ondersteunt de jongeren in het werken aan hun doelen. Dit kunnen verschillende doelen zijn, zoals school of werk, vrije tijd en financiën. Je bent mentor van twee jongeren op de groep en schaduwmentor van nog eens twee jongeren. Je zorgt voor een goede start bij de plaatsing en je maakt in overleg met de ambulant hulpverlener, ouders en/of verwijzer en de jongeren duidelijke afspraken. Denk hierbij aan momenten waarop de jongere naar huis gaat, eetafspraken, logeerafspraken, bedtijden, etc. Ook stel je het signaleringsplan op voor zowel op de groep als in de thuissituatie en maak je met de jongere een financieel plan en spaarplan. In dit alles zoek je afstemming met de ambulant hulpverlener. Daarnaast onderhoud je het contact met de ouders en voer je mentorgesprekken en evaluatiegesprekken.
Bij Jeugdformaat werken we netwerkgericht. We vragen jou om het netwerk rondom de jongeren actief te betrekken bij het traject. Jij weet als geen ander hoe je jongeren, ouders en het netwerk in hun kracht zet en met elkaar verbindt. Je kunt goed achter het gedrag kijken, weet hoe te handelen in een crisissituatie, bent stressbestendig, werkt gestructureerd en kunt snel schakelen. Trajecten duren (waar mogelijk) zo kort mogelijk. Je werkt dus doel- en resultaatgericht en focust je op de terugkeer van de jongere in het gezin of een plaatsing binnen het netwerk van de jongere.
Voordat je verder leest, noemen we een aantal kenmerken met betrekking tot je basishouding die wij erg belangrijk vinden:
Tenslotte krijg je alle vrijheid en verantwoordelijkheid om het werk vanuit eigen inzicht en deskundigheid uit te voeren. Jij weet wat wél en niet werkt. Er is altijd ruimte om te sparren of advies te vragen aan je collega of manager. Doordat elke jongere en zijn/haar situatie weer anders is, is geen dag hetzelfde. Een hele uitdaging!
Wacht niet langer en stuur ons jouw motivatiebrief en CV via de knop solliciteer. Mocht je vragen hebben, dan kan je terecht bij Kelly Salomonson via 06 21 67 97 49.
Je kunt op deze vacature reageren tot en met 28 mei 2022.